pühapäev, 24. jaanuar 2016

Brownies

Kuigi olen suur magusa sõber, olen kookide osas väga valiv. Paljud koogid on minu jaoks liiga magusad ning paarist ampsust on mulle juba küll ning ma tahaks lihtsalt liitri vett ära juua..

Detsembris käis mul külas Grete, kes on väga suur kokkaja. Ta tõi mulle enda tehtud Browniesid ja ma sõnaotseses mõttes armusin. See on kook, mida ma võin süüa palju jaksan, ilma, et ma pärast ühte ampsu ei saa magusa üledoosi. Täna tegin seda ise esimest korda. Kuna ma pole eriti küpsetaja tüüp, siis positiivne üllatus oli see, et seda on tõeliselt kerge valmistada.

Proovige ka ise!!




Koostisosad:

200 g võid
200g tumedat 70% šokolaadi
3 muna
200g suhkrut
100g nisujahu
0,5 tl soola
0,5 tl vanilliekstrakti



Valmistamine: 

1. Sulata või ja šokolaad


NB! Sulatamiseks ei sobi iga šokolaad. šokolaad ei talu kuumust. Kui temperatuur tõuseb kõrgemale kui 45 kraadi, muutub struktuur järsult. Sulav šokolaad ei talu niiskust, ning väike kogus veeauru võib muuta selle tükiliseks.

2. Klopi munad ja suhkur vahule. Lisa sulanud šokolaadi-võisegu ning seda ühlaseks massiks. Lisa jahu, sool, vanilliekstrakt.

3. Kalla tainas küpsetuspaberiga voodertatud vormi ning küpseta 170 kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni kook pealt kuiv tundub.

NB! Õiged brownied on pealt veidi kuivad ja pragused, seest aga kohati veel niisked.


Kommentaare ei ole: